Websites

Onderstaande websites zijn een kleine selectie wat er aan informatie over seksualiteit op het internet beschikbaar is. De redactie heeft daarbij gekeken naar kwaliteit van de site (heeft de eigenaar expertise, is de inhoud relevant en valide) en naar de continuÔteit van de site (wordt de site gedragen door een organisatie die garantie biedt voor onderhoud van de site).

 

Professionals

 

www.andrologie.nl

Site geeft informatie voor zowel patiŽnten als professionals. over anatomie, fysiologie en aandoeningen binnen de andrologie.

www.e-quality.nl

E-Quality is het kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit.

www.essm.net

Site van European Society for Sexual Medicine

www.genderdysforie.info

Site van Zorgcentrum en Kenniscentrum Genderdysforie VU Amsterdam

www.ihlia.nl

Internationaal Homo- en Lesbisch Informatiecentrum Amsterdam - voorheen 'Homodok' en Lesbisch Archief. Databank en vraagbaak voor informatie voor homostudies.

www.issc.nu

Site van de International Society for Sexuality and Cancer†††

www.movisie.nl

MOVISIE verzamelt, valideert, verrijkt en verspreidt kennis over welzijn, zorg en sociale veiligheid o.a. op terreinen diversiteit, seksueel geweld, jeugdprostitutie

www.nvvs.info

De Nederlandse Vereniging voor Seksuologie is de wetenschappelijke vereniging voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met seksuologie. Met zoekmachine naar seksuologen.

www.rng.nl

Rutgers Nisso Groep is het Expertisecentrum seksualiteit

www.rozehulpverlening.nl

Roze Hulpverlening geeft een overzicht van hulpverleners die ervaring hebben met homoseksuelen, lesbische vrouwen en biseksuelen.

www.deschildpad.nl

Stichting Handicap & seksualiteit bevordert en ondersteunt seksualiteit voor mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte

www.schorer.nl

Schorer† is het Kenniscentrum voor holebi-specifieke gezondheidszorg.

www.sekshag.nl

Expertgroep Seksuele Gezondheid van het Nederlands Huisartsen Genootschap ondersteunt huisartsen in de zorg voor patiŽnten met vragen of problemen op het gebied van soa, hiv, seksuele problemen en anticonceptie.

www.soaaids.nl

Site van Soa Aids Nederland

www.seksuologen-vlaanderen.be

De Vlaamse Vereniging voor Seksuologie heeft tot doel het bevorderen en bewaken van de kwaliteit van de seksuologie in Vlaanderen.

www.tijdschriftvoorseksuologie.nl

Wetenschappelijk kwartaalblad over onderzoek en ontwikkelingen op het gebied van de seksuologie (1977- ).

www.wvsd.net

De Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuele Disfuncties heeft als doel het bevorderen van de kennis, de diagnostiek, de behandeling en het onderzoek op het gebied van seksuele disfuncties bij mannen en vrouwen.

www.zininseks.nl

Site voor zowel publiek als professionals over seksueel verlangen en opwinding bij vrouwen